NOW: update en FAQ's

Informatie

Met de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW) heeft het kabinet maatregelen getroffen om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Accountants spelen een belangrijke rol bij de aanvraag tot vaststelling van de subsidie. 

C.M. Verdiesen AA praat u bij over alle wijzigingen in de NOW wet- en regelgeving. Hij legt uit wat de verschillen zijn tussen de werkzaamheden voor NOW 1, 2 en 3 en bespreekt de belangrijkste FAQ's van de NBA, die onderdeel zijn van de regelgeving. Ook geeft hij u aan de hand van casuïstiek handvatten om veelgemaakte fouten met de concern- en omzetbepaling te voorkomen. 

Let op: deze cursus richt zich op mkb-accountants en gaat daarom niet in op assurance-opdrachten.

Preview

Leerdoelen

Leerdoel PE-portfolio

Met het afronden van deze cursus verricht u een leeractiviteit in het kader van het PE-portfolio leerdoel:

Ik ben op de hoogte van de laatste regelgeving omtrent de NOW en in het bijzonder het verantwoordingstraject en de rol van de accountant daarin. Ik ben desgewenst in staat om mijn cliënten op dit gebied proactief te adviseren en kan de aanvraag tot vaststelling opstellen.

Na het volgen van deze cursus:

  • weet u op welk punt uw werkzaamheden voor NOW 2 en 3 afwijken van NOW 1.
  • bent u bekend met de belangrijkste FAQ's van de NBA.
  • kunt u het concernbegrip van de NOW beter toepassen en foutieve aannames voorkomen.
  • is uw professionele oordeelsvorming aangaande de NOW-werkzaamheden aangescherpt.

Auteur

  • C.M. Verdiesen AA

    Carel Verdiesen is vicevoorzitter van het Adviescollege Beroepsreglementering van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) en sinds begin 2015 lid van de Signaleringsraad van de NBA. Hij is zelfstandig gevestigd accountant  en bekleedde diverse functies binnen de NOvAA en de NBA, waarbij het accent lag op de MKB-praktijk. Daarnaast geeft hij cursussen op het gebied van VGBA, controlestandaarden en kwaliteitssystemen. Verdiesen is een aantal jaren verantwoordelijk geweest voor de accountancyvaktechniek bij een groot kantoor en heeft daardoor ervaring met kwaliteitssystemen van zowel kleine als grotere kantoren.