Praktische tips bij het indienen van de (laatste) btw-aangifte en btw-suppletie

Informatie

Btw-ondernemers moeten bij het indienen van de btw-aangifte alert zijn op de vele aandachtspunten die daarbij spelen. In deze cursus bespreekt Mr. Carola van Vilsteren praktische tips bij het indienen van de btw-aangifte. Wat gaat vaak mis in de praktijk? Wat doet u wanneer een ondernemer de op de aangifte verschuldigde btw niet kan betalen? Wanneer moet een btw-suppletie worden ingediend en moeten er btw-correcties worden gedaan vanwege het privégebruik auto of op basis van het BUA? Dit zijn allemaal vragen die gesteld moeten worden. De docent vertelt vanuit haar praktijkervaring en benadrukt het belang van de juiste wijze van administreren en factureren. Het indienen van een goede btw-aangifte voorkomt boetes van de Belastingdienst en is daarom van groot belang.

Preview

Leerdoelen

Na het volgen van deze cursus:

  • weet u wat de aandachtspunten zijn bij het indienen van btw-aangifte.
  • kunt u beoordelen welke btw-correcties in de laatste btw-aangifte van het boekjaar moeten worden gemaakt.
  • kunt u uw klanten wijzen op het belang van het beschikken over de juiste in- en  verkoopfacturen.
  • weet u wat te doen wanneer een ondernemer de op aangifte verschuldigde btw niet kan betalen.
  • weet u wanneer een btw-suppletie moet worden ingediend.

Auteur

  • mr. C.W. van Vilsteren

    Na haar studie Fiscaal Recht (Katholieke Universiteit in Brabant) heeft Carola van Vilsteren gewerkt bij Ernst & Young en BDO Accountants & Adviseurs. In 2003 was de tijd rijp om een eigen onderneming te starten: Van Vilsteren BTW advies. Van Vilsteren lost samen met andere ervaren adviseurs btw-vraagstukken op en geeft praktische, onafhankelijke btw-adviezen. Van Vilsteren BTW advies is werkzaam voor bedrijven, overheid en non-profitorganisaties.

    Naast het geven van praktische adviezen bestaan haar werkzaamheden voor een groot deel uit het doorlichten van organisaties op de aanwezigheid van fiscale valkuilen en het schrijven en implementeren van btw-handboeken. Tevens begeleidt zij Horizontaal Toezicht-projecten en risicoanalyses en doet zij veel door de Belastingdienst geaccordeerde steekproeven op de inkomende en uitgaande geldstromen. Daarnaast verzorgt Van Vilsteren (in-company) cursussen, geeft zij boeken uit en publiceert zij in verschillende vakbladen.