AVG: praktijk en actualiteiten

Informatie

In deze cursus bespreken drs. Dennis Out AA en mr. Menno Weij aandachtspunten rondom de AVG in de accountantspraktijk. In hoeverre mag u stukken van uw cliënten overdragen aan de opvolgende accountant? Welke cliëntgegevens mag u wel en niet opslaan? En bent u als accountant verwerker of verwerkingsverantwoordelijke? Op deze en meer vragen geven zij antwoord, zodat u een beter beeld krijgt van de verplichtingen van u en partijen waar u mee samenwerkt.

Preview

Leerdoelen

Na het volgen van deze cursus:

 • kunt u beter beoordelen wanneer u verwerker en wanneer u verwerkingsverantwoordelijke bent.
 • weet u waar u in het kader van de AVG op moet letten als u een nieuwe cliënt krijgt of een cliënt overdraagt aan een andere accountant.
 • bent u zich bewuster van de aandachtspunten bij het inzien, vastleggen en verwerken van persoonsgegevens van uw cliënten, onder andere in het kader van de Wwft en de WNT.
 • weet u waar u op moet letten voordat u een verwerkersovereenkomst tekent.

Auteur

 • mr. M. Weij

  Menno Weij studeerde civiel- en strafrecht aan de Universiteit Leiden, rondde in 2001 de opleiding ICT-recht af aan de Grotius academie en vervult een bestuursfunctie bij Nederlandse Vereniging voor Informatietechnologie en Recht (VIRA). Menno Weij is partner Tech & Privacy Law bij BDO Legal en gespecialiseerd in ICT-recht, Outsourcing, e-Commerce, Privacy alsmede in auteurs- en merkenrecht. Bij deze laatste twee specialisaties ligt vooral de nadruk op software en op internet gerelateerde aspecten. Menno Weij is tevens oprichter van de start up: Vraag Hugo. Hier kunt u terecht voor voorbeelden van een verwerkersovereenkomst en voor andere diensten.  

   

 • drs. D. Out AA

  Drs. D. Out AA RE CISA is ruim 15 jaar werkzaam in de accountancy bij grote en kleine kantoren en afgestudeerd als accountant en IT Auditor. Hij ondersteunt ondernemers met vraagstukken op het gebied van IT beheersing en data-analyse. Door zijn achtergrond als zowel accountant als IT Auditor houdt hij zich bezig met hoe mensen samenwerken en op welke plekken in die samenwerkingsprocessen (IT) risico’s ontstaan. Graag focust hij daarbij op de menselijke kanten van IT. Dennis is tevens (mede)oprichter van Account Assist, dat robotic en machine learning oplossingen voor de accountancymarkt ontwikkelt.