OVOB de opvolger van de KOR

Informatie

In deze cursus neemt mr. Carola van Vilsteren u mee in de nieuwe kleine ondernemersregeling btw, zoals deze per 1 januari 2020 is ingevoerd. Door deze nieuwe kleine ondernemersregeling btw wijzigt de toepassing van de kleine ondernemersregeling btw en dit heeft gevolgen voor de btw-ondernemer. Er wordt eerst ingegaan op de voor- en nadelen van de oude KOR en vervolgens wordt uitgelegd hoe de nieuwe OVOB werkt en wat de belangrijkste verschillen zijn. Ook wordt benoemd welke actiepunten de ondernemer moet nemen. Tot slot worden nog een aantal bijzondere situaties voorgelegd.

Preview

Leerdoelen

Na het volgen van deze cursus:

  • bent u bekend met wat er voor de kleine ondernemer is veranderd per 1 januari 2020
  • bent u bekend met de belangrijkste verschillen tussen de oude KOR (2019) en de OVOB (2020)
  • kent u aandachtspunten van de nieuwe regeling, zodat u valkuilen vermijdt
  • kunt u uw klanten informeren en adviseren over de op korte termijn te nemen acties

Auteur

  • mr. C.W. van Vilsteren

    Na haar studie Fiscaal Recht (Katholieke Universiteit in Brabant) heeft Carola van Vilsteren gewerkt bij Ernst & Young en BDO Accountants & Adviseurs. In 2003 was de tijd rijp om een eigen onderneming te starten: Van Vilsteren BTW advies. Van Vilsteren lost samen met andere ervaren adviseurs btw-vraagstukken op en geeft praktische, onafhankelijke btw-adviezen. Van Vilsteren BTW advies is werkzaam voor bedrijven, overheid en non-profitorganisaties.

    Naast het geven van praktische adviezen bestaan haar werkzaamheden voor een groot deel uit het doorlichten van organisaties op de aanwezigheid van fiscale valkuilen en het schrijven en implementeren van btw-handboeken. Tevens begeleidt zij Horizontaal Toezicht-projecten en risicoanalyses en doet zij veel door de Belastingdienst geaccordeerde steekproeven op de inkomende en uitgaande geldstromen. Daarnaast verzorgt Van Vilsteren (in-company) cursussen, geeft zij boeken uit en publiceert zij in verschillende vakbladen.