Verhuur en leegstand: behaal het fiscale voordeel

Informatie

Wanneer uw cliënt u vraagt of er bij de verhuur van zijn onroerende zaak btw moet worden berekend, is het zaak een aantal deelvragen te onderkennen.
In deze cursus maken wij de deelvragen inzichtelijk, waarbij u aan de hand van diverse voorbeelden en toetsvragen vertrouwd raakt met de materie. Met een goede beheersing van de stof kunt u ongewenste financiële gevolgen voor uw cliënt voorkomen!

Cursus geactualiseerd: augustus 2019

Leerdoelen

Na het doorlopen van deze cursus:
  • kunt u beoordelen of de verhuur van een onroerende zaak belast is met btw;
  • bent u extra alert bij het in kaart brengen van de financiële gevolgen van de verhuur van een onroerende zaak; 
  • kunt u controleren of bij de verhuur van een onroerende zaak terecht wel of geen btw op de factuur is vermeld;
  • kan men een beroep op u doen om de btw-gevolgen van een voorgenomen verhuur van een onroerende zaak te beschrijven. 
 

Auteur

  • mr. C.W. van Vilsteren

    Na haar studie Fiscaal Recht (Katholieke Universiteit in Brabant) heeft Carola van Vilsteren gewerkt bij Ernst & Young en BDO Accountants & Adviseurs. In 2003 was de tijd rijp om een eigen onderneming te starten: Van Vilsteren BTW advies. Van Vilsteren lost samen met andere ervaren adviseurs btw-vraagstukken op en geeft praktische, onafhankelijke btw-adviezen. Van Vilsteren BTW advies is werkzaam voor bedrijven, overheid en non-profitorganisaties.

    Naast het geven van praktische adviezen bestaan haar werkzaamheden voor een groot deel uit het doorlichten van organisaties op de aanwezigheid van fiscale valkuilen en het schrijven en implementeren van btw-handboeken. Tevens begeleidt zij Horizontaal Toezicht-projecten en risicoanalyses en doet zij veel door de Belastingdienst geaccordeerde steekproeven op de inkomende en uitgaande geldstromen. Daarnaast verzorgt Van Vilsteren (in-company) cursussen, geeft zij boeken uit en publiceert zij in verschillende vakbladen.