Btw en buitenland

Informatie

Handel vindt niet alleen plaats in Nederland, maar ook tussen ondernemers in Nederland en in het buitenland. Binnenlandse handel is belast met omzetbelasting, internationale handel dus ook. In deze cursus laten we zien hoe dat werkt. 

Geactualiseerd: augustus 2019

Leerdoelen

Na deze cursus kunt u aangegeven:

  • wat de btw-behandeling is met handel met het buitenland
  • wanneer u btw moet aangeven in het buitenland of juist in Nederland
  • wanneer de btw wordt geheven van u als afnemer

Auteur

  • mr. C.W. van Vilsteren

    Na haar studie Fiscaal Recht (Katholieke Universiteit in Brabant) heeft Carola van Vilsteren gewerkt bij Ernst & Young en BDO Accountants & Adviseurs. In 2003 was de tijd rijp om een eigen onderneming te starten: Van Vilsteren BTW advies. Van Vilsteren lost samen met andere ervaren adviseurs btw-vraagstukken op en geeft praktische, onafhankelijke btw-adviezen. Van Vilsteren BTW advies is werkzaam voor bedrijven, overheid en non-profitorganisaties.

    Naast het geven van praktische adviezen bestaan haar werkzaamheden voor een groot deel uit het doorlichten van organisaties op de aanwezigheid van fiscale valkuilen en het schrijven en implementeren van btw-handboeken. Tevens begeleidt zij Horizontaal Toezicht-projecten en risicoanalyses en doet zij veel door de Belastingdienst geaccordeerde steekproeven op de inkomende en uitgaande geldstromen. Daarnaast verzorgt Van Vilsteren (in-company) cursussen, geeft zij boeken uit en publiceert zij in verschillende vakbladen.