De belangrijkste en recente btw-actualiteiten voor u op een rij

Informatie

In deze cursus neemt mr. Carola van Vilsteren u gestructureerd mee door de belangrijkste, recente veranderingen op btw-gebied. De actualiteiten naar aanleiding van Prinsjesdag 2019, recente wetsvoorstellen komen aan bod, zoals de wijziging van de kleine ondernemersregeling, de wijziging van het btw-tarief voor digitale publicaties en de invoering van de quick fixes voor ondernemers die handelen met het buitenland. Daarnaast wordt de laatste stand van zaken over btw en Brexit besproken.

Deze cursus is opgenomen in augustus 2019.

NBA
Met deze cursus kunt u 2 PE-uren behalen.

Accreditatie Register Belastingadviseurs (RB)
Deze cursus is geaccrediteerd voor het RB, voor 2 PE-punten. Als u de cursus heeft behaald, worden deze punten automatisch doorgegeven aan het RB.

Preview

Leerdoelen

Na het volgen van deze cursus:  

  • heeft u inzicht in hoe de huidige btw-regelgeving zich verhoudt tot de komende veranderingen
  • kunt u beschrijven wat er gaat veranderen in de btw vanaf 2020
  • heeft u handvatten om te anticiperen op de aangekondigde veranderingen
  • kunt u uw klanten informeren en adviseren over de huidige en komende btw-regelgeving

NBA
Na het succesvol afronden van deze cursus, kunt u 2 PE-uren toekennen.

Accreditatie Register Belastingadviseurs (RB)
Deze cursus is ook geaccrediteerd voor het RB, voor 2 PE-punten. Als u de cursus heeft behaald, worden deze punten automatisch elektronisch doorgegeven aan het RB.

Auteur

  • mr. C.W. van Vilsteren

    Na haar studie Fiscaal Recht (Katholieke Universiteit in Brabant) heeft Carola van Vilsteren gewerkt bij Ernst & Young en BDO Accountants & Adviseurs. In 2003 was de tijd rijp om een eigen onderneming te starten: Van Vilsteren BTW advies. Van Vilsteren lost samen met andere ervaren adviseurs btw-vraagstukken op en geeft praktische, onafhankelijke btw-adviezen. Van Vilsteren BTW advies is werkzaam voor bedrijven, overheid en non-profitorganisaties.

    Naast het geven van praktische adviezen bestaan haar werkzaamheden voor een groot deel uit het doorlichten van organisaties op de aanwezigheid van fiscale valkuilen en het schrijven en implementeren van btw-handboeken. Tevens begeleidt zij Horizontaal Toezicht-projecten en risicoanalyses en doet zij veel door de Belastingdienst geaccordeerde steekproeven op de inkomende en uitgaande geldstromen. Daarnaast verzorgt Van Vilsteren (in-company) cursussen, geeft zij boeken uit en publiceert zij in verschillende vakbladen.