Cursusinformatie

Actualiteiten btw 2018-2019

Informatie: 

In deze cursus komen de belangrijkste, recente veranderingen op btw-gebied aan de orde. We informeren u onder andere over de Btw en koepelvrijstelling en de KOR . Daarnaast is er aandacht voor Btw en auto en wordt er naar de toekomst en buitenlandse Btw gekeken. De belangrijke wetswijzigingen die vanaf 2019 van kracht worden zoals de verhoging van het lage Btw-tarief van 6% naar 9%. 

NBA
Met deze cursus kunt u 2 PE-uren behalen.

Accreditatie Register Belastingadviseurs (RB)
Deze cursus is geaccrediteerd voor het RB, voor 2 PE-punten. Als u de cursus heeft behaald, worden deze punten automatisch doorgegeven aan het RB.

Preview video: 

Leerdoelen: 

Na het volgen van deze cursus:  

  • heeft u inzicht in hoe de huidige btw-regelgeving zich verhoudt tot de komende veranderingen;
  • kunt u beschrijven wat er gaat veranderen in de btw vanaf 2019;
  • heeft u handvatten om te anticiperen op de aangekondigde veranderingen;
  • kunt u uw klanten informeren en adviseren over de huidige en komende btw-regelgeving.
Auteur: 

mr. C.W. van Vilsteren

Na haar studie Fiscaal Recht (Katholieke Universiteit in Brabant) heeft Carola van Vilsteren gewerkt bij Ernst & Young en BDO Accountants & Adviseurs. In 2003 was de tijd rijp om een eigen onderneming te starten: Van Vilsteren BTW advies. Van Vilsteren lost samen met andere ervaren adviseurs btw-vraagstukken op en geeft praktische, onafhankelijke btw-adviezen. Van Vilsteren BTW advies is werkzaam voor bedrijven, overheid en non-profitorganisaties.

Naast het geven van praktische adviezen bestaan haar werkzaamheden voor een groot deel uit het doorlichten van organisaties op de aanwezigheid van fiscale valkuilen en het schrijven en implementeren van btw-handboeken. Tevens begeleidt zij Horizontaal Toezicht-projecten en risicoanalyses en doet zij veel door de Belastingdienst geaccordeerde steekproeven op de inkomende en uitgaande geldstromen. Daarnaast verzorgt Van Vilsteren (in-company) cursussen, geeft zij boeken uit en publiceert zij in verschillende vakbladen.

Bel onze studieadviseurs
(030) 26 44 100

maandag 08:30–17:00
dinsdag 08:30–17:00
woensdag 08:30–17:00
donderdag 08:30–17:00
vrijdag 08:30–17:00