Focus op Erfrecht 2019-II

Informatie

Het erfrecht is springlevend en allerlei verwikkelingen geven ook eind 2019 aanleiding voor een nieuwe aflevering van Focus op Erfrecht 2019-II. In deze cursus bespreken Prof. mr. dr. Bernard Schols en mr. L.G.A.M. (Lucienne) van der Geld relevante actuele onderwerpen en uitspraken op het gebied van erfrecht. Zij gaan daarbij onder andere in op de verklaring van executele, de schenking, de legitieme portie en financiële informatie, erfrecht en de bijstandsuitkering, fiscale erfrechtelijke varia en recente rechtspraak.

 

Deze cursus is opgenomen eind oktober 2019.

Preview

Leerdoelen

Na het volgen van deze cursus:

  • bent u op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in de jurisprudentie omtrent het erfrecht
  • kunt u deze ontwikkelingen toepassen in uw dagelijkse praktijk

Auteur

  • mr. L.G.A.M. van der Geld

    Lucienne van der Geld studeerde Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht en volgde vervolgens onder meer de opleiding tot Estate Planner bij FBN Juristen. Momenteel is zij directeur van Netwerk Notarissen en docent Notarieel Recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Zij is daarnaast redactielid van het Tijdschrift Erfrecht, columnist bij Vox en zij heeft een column over notariële zaken bij Nieuws & Co op Radio 1.  

  • prof. mr. dr. B.M.E.M. Schols

    Bernard Schols promoveerde in 2007 aan de Radboud Universiteit Nijmegen op een dissertatie over de executeur(-testamentair). Sinds 2004 is hij vennoot bij ScholsBurgerhartSchols Estate Planning te Nijmegen. Bernard Schols is een veelgevraagd spreker over erfrecht in brede zin en is onder meer als hoofdredacteur verbonden aan het tijdschrift Fiscale Berichten voor het Notariaat.