Digitale ontwikkelingen in het notariaat

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor notarieel medewerkers.
 • Ruim 55 cursussen
 • Onbeperkt toegang
 • Keuze uit meerdere pakketten

In deze cursus wordt u meegenomen in huidige en toekomstige ontwikkelingen op het gebied van digitalisering in en voor het notariaat. U bent hoogstwaarschijnlijk al op de hoogte van de Europese Verordening 2019/1151 waarin het digitaal oprichten van een besloten vennootschap wordt geregeld. Maar wat komt er nog meer op u als notaris af? De Europese eIDAS- en SDG-verordeningen, maar ook de doorbraak van non-fungible-tokens en kunstmatige intelligentie. In dit tweegesprek tussen L. Roseleur MBA en mr. L. Kelterman wordt u bijgepraat over deze onderwerpen en hun impact op het vak van notaris.

De cursus is ontwikkeld in november 2021

Preview

Leerdoelen

Na het volgen van deze cursus:

 • bent u op de hoogte van huidige en toekomstige technische en juridische ontwikkelingen op gebied van digitalisering van het notariaat
 • kunt u zich een mening vormen over de relevantie en het belang van deze ontwikkelingen voor uw eigen praktijk en het notariaat als geheel

Auteur

 • L. Roseleur

  Leon Roseleur (MBA) heeft jarenlang ervaring opgedaan bij een grote bank-verzekeraar op het snijvlak van business & IT. De afgelopen 3,5 jaar is hij onder andere verbonden aan de KNB als adviseur innovatie, waar hij onderzoek doet naar innovatieve technologieën en de kansen die zij bieden voor het notariaat. Daarnaast is Leon als Innovation Lead bij Davinci Consulting betrokken bij verschillende samenwerkingsverbanden met maatschappelijke impact, waaronder Zorgeloos Vastgoed.

 • mr. L.W. Kelterman

  Laurens Kelterman is notaris in Amsterdam en geeft leiding aan de sectie Corporate/ M&A van VBC Notarissen. Laurens is werkzaam op het gebied van het (internationale) ondernemingsrecht. Hij is gespecialiseerd in nationale en internationale fusies en overnames, joint ventures en financieringstransacties, reorganisatie en herstructurering van nationale en internationale grote en middelgrote ondernemingen, waaronder ook verzekeraars en pensioenfondsen, en het opzetten en reorganiseren van (contractuele) samenwerkingsvormen (personenvennootschappen). 

  Laurens is in 2004 begonnen bij Loyens & Loeff N.V., waar hij zowel op de onroerendgoedsectie als op de (internationale) ondernemingsrechtsectie ervaring heeft opgedaan. Sinds 1 november 2010 is hij verbonden aan VBC Notarissen, vanaf 1 januari 2014 als partner. In 2015 heeft Laurens de Amsterdamse vestiging van VBC opgezet, waar hij in januari 2016 is benoemd tot Notaris.

  Naast zijn praktijk verzorgt Laurens regelmatig lezingen, workshops en cursussen, zowel intern als extern, op het gebied van ondernemingsrecht en de notariële praktijk in het algemeen. Daarnaast publiceert hij regelmatig. Hij is o.m. voorzitter van de Vereniging Ondernemingsrechtspecialisten Notariaat (VON), lid van de Vereeniging Handelsrecht en lid van de Gecombineerde Commissie Vennootschapsrecht.

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor notarieel medewerkers.
 • Ruim 55 cursussen
 • Onbeperkt toegang
 • Keuze uit meerdere pakketten