Een online vergadering starten met Google Meet

Informatie

Door het coronavirus (COVID-19) werken veel mensen thuis. Kantoren maken plannen om het werken op fysieke afstand van elkaar op een andere wijze te verzorgen of hebben dit al gerealiseerd. Hoe houdt u contact met elkaar? Hoe kunt u een online presentatie geven? Hoe kunt u samenwerken op afstand?

In deze korte cursus van 15 minuten leert u hoe u met Google Meet gemakkelijk een online vergadering organiseert en managet.

Let op: u kunt geen PE-punten behalen met deze cursus.

Deze cursus is geactualiseerd in maart 2020.

Leerdoelen

Na afloop van deze cursus:

  • kunt u op afstand samenwerken met anderen door Google Meet in te zetten voor overleg
  • kunt u op afstand presentaties geven met Googe Meet

Auteur

  • F. Reinders

    Frank Reinders is sinds 2004 werkzaam in het onderwijs. Begonnen als leerkracht en al snel vanuit een ICT-coördinerende rol betrokken geraakt bij de ondersteuning van ICT in het onderwijs op meerdere scholen in de regio. Naast zijn lesgevende jaren in het basisonderwijs en hoger onderwijs is hij een paar jaar als beleidsmedewerker van een groot schoolbestuur actief geweest. Sinds 2010 is hij bezig om vanuit Schoolupdate in de rol van ICT-onderwijsbegeleider scholen in heel Nederland te professionaliseren in het leren en lesgeven met behulp van ICT.

  • J. Zonneveld

    Jos Zonneveld heeft als docent een aantal jaren lesgegeven. Sinds de oprichting van Schoolupdate in 2010 is hij actief als ICT-onderwijsbegeleider en reist hij heel het land door.
    Naast de vele trainingen en contactmomenten met scholen is Jos continue bezig om de koppeling te zoeken tussen (nieuwe) technologie en de mogelijkheden die het heeft voor het gebruik ervan in de klas. Het is cruciaal om hetgeen verteld wordt aansluit op de dagelijkse praktijk van de eindgebruiker.