promo beeld

Bovenop je vakgebied

/sites/default/files/styles/promo_xlg_h300/public/promo/43180959-instapage2_1.jpg?h=da363170&itok=qK93HupQ
Verhoogde bijtelling strop voor Tesla?
Nieuws

De plug-in hybrides kennen sinds 2017 een flink hogere bijtelling. Mede hierdoor zijn er in dat jaar bijna twee keer zo veel volledig elektrisch aangedreven auto’s verkocht. De overheid lijkt geen halve maatregelen meer te willen nemen en duwt de consument in groten getale naar het échte groene alternatief. Zou je zeggen. Maar dan verschijnt daar nu opeens de ‘Tesla-tax’ aan de horizon.

 

De ‘Tesla-tax’ is de bijnaam voor een nieuwe regeling die vanaf volgend jaar van kracht zal zijn. Bij volledig elektrisch aangedreven auto’s geldt straks niet meer de 4%-bijtelling over het hele bedrag van de auto. Dit tarief zal slechts gelden voor de eerste € 50.000. Over de rest van het bedrag dient voortaan 22% bijtelling te worden betaald. 

 

Waarom kent de regeling dan deze bijnaam? De Tesla is een zeer populaire volledig elektrisch aangedreven auto, zoek daarna even de catalogusprijs op en je kunt bedenken dat de financiële klappen met name zullen vallen in de Tesla-hoek.

Maar misschien is er nog hoop voor aanbidders van Elon Musk met een beperkt budget. De nieuwe Tesla Model 3 komt er aan. Deze zou minder dan € 50.000 moeten kosten. Toch wordt het spannend of dit een succes gaat worden, want de kosten zouden hoger uit kunnen gaan vallen en productieproblemen zorgen ervoor dat levering pas in 2019 mogelijk is.

 

Het wordt interessant om te zien wat deze regeling gaat doen met de elektrische automarkt. En het is afwachten wat het gaat doen met het straatbeeld. Misschien wat minder Tesla’s, maar meer Hyundai Kona’s op de weg bijvoorbeeld. Vast ook heel mooi toch? In ieder geval net zo groen.

 

mr. Floris Koen
Contentmanager PE-Academy

Naast deze cursus biedt PE-Academy u een aanbod van ruim 45 cursussen waarin actuele, vakinhoudelijke onderwerpen aan bod komen. U kunt onze cursussen online volgen waar en wanneer het u uitkomt. Kennis maken met ons aanbod? Probeer gratis een van onze proefcursussen of neem contact met ons op via 030-26 44 100. Wij staan u graag te woord!