Cursusinformatie

Focus op Estate planning 2017

Informatie: 

In Focus op Estate planning bespreken prof. mr. B.M.E.M. Schols en mr. dr. C.G. Dijkstra voor de estate planner relevante actuele onderwerpen. In deze eerste aflevering staan zij stil bij de fiscale regels op het gebied van schenking en huwelijk, het regeerakkoord, het nieuwe huwelijksvermogensrecht en de BOR en bedrijfsopvolging.

Preview video: 

5 december 2018
Leerdoelen: 

Na het volgen van deze cursus:

  • kunt u de belangrijkste fiscale veranderingen met betrekking tot schenking en huwelijk benoemen en toepassen in uw praktijk;
  • kunt u anticiperen op de voor de estate planner relevante punten uit het regeerakkoord;
  • kunt u het nieuwe systeem van de beperkte gemeenschap van goederen uitleggen en toepassen in uw praktijk;
  • kunt u de belangrijkste jurisprudentie op het gebied van de BOR en bedrijfsopvolging benoemen en toepassen in uw praktijk.
Auteur: 

prof. mr. B.M.E.M. Schols (hoogleraar Successierecht en Belastingen van rechtsverkeer Radboud Universiteit Nijmegen)

Bernard Schols promoveerde in 2007 aan de Radboud Universiteit Nijmegen op een dissertatie over de executeur(-testamentair). Sinds 2004 is hij vennoot bij ScholsBurgerhartSchols Estate Planning te Nijmegen. Bernard Schols is een veelgevraagd spreker over erfrecht in brede zin en is onder meer als hoofdredacteur verbonden aan het tijdschrift Fiscale Berichten voor het Notariaat.

mr. dr. C.G. Dijkstra

Mr. dr. Chris Dijkstra is sinds 1989 werkzaam in de (belasting)adviespraktijk en als partner en belastingadviseur verbonden aan Visser & Visser Accountants-Belastingadviseurs. Daarnaast is hij Managing Director bij The Watermill Consultants, gevestigd in Dubai. Naast zijn rol als belastingadviseur is Chris ook wetenschappelijk actief. Hij doceert belastingrecht aan de Radboud Universiteit te Nijmegen en verricht op dit moment promotieonderzoek met als onderwerp 'Cumulatie van belastingen; de samenloop tussen inkomstenbelasting en schenk- en erfbelasting'.

 

Bel onze studieadviseurs
(030) 26 44 100

ma 08:30–17:00
di 08:30–17:00
wo 08:30–17:00
do 08:30–17:00
vr 08:30–17:00