Cursusinformatie

Focus op Estate planning 2017

Informatie: 

In Focus op Estate planning bespreken prof. mr. B.M.E.M. Schols en mr. dr. C.G. Dijkstra voor de estate planner relevante actuele onderwerpen. In deze eerste aflevering staan zij stil bij de fiscale regels op het gebied van schenking en huwelijk, het regeerakkoord, het nieuwe huwelijksvermogensrecht en de BOR en bedrijfsopvolging.

Preview video: 

31 december 2019
Leerdoelen: 

Na het volgen van deze cursus:

  • kunt u de belangrijkste fiscale veranderingen met betrekking tot schenking en huwelijk benoemen en toepassen in uw praktijk;
  • kunt u anticiperen op de voor de estate planner relevante punten uit het regeerakkoord;
  • kunt u het nieuwe systeem van de beperkte gemeenschap van goederen uitleggen en toepassen in uw praktijk;
  • kunt u de belangrijkste jurisprudentie op het gebied van de BOR en bedrijfsopvolging benoemen en toepassen in uw praktijk.
Auteur: 

prof. mr. B.M.E.M. Schols (hoogleraar Successierecht en Belastingen van rechtsverkeer Radboud Universiteit Nijmegen)

Bernard Schols promoveerde in 2007 aan de Radboud Universiteit Nijmegen op een dissertatie over de executeur(-testamentair). Sinds 2004 is hij vennoot bij ScholsBurgerhartSchols Estate Planning te Nijmegen. Bernard Schols is een veelgevraagd spreker over erfrecht in brede zin en is onder meer als hoofdredacteur verbonden aan het tijdschrift Fiscale Berichten voor het Notariaat.

mr. dr. C.G. Dijkstra

Chris Dijkstra houdt zich als directeur van Watermill in het bijzonder bezig met het familiebedrijf. Dit heeft als adviseur maar ook als wetenschapper zijn aandacht. Ook waar het gaat om de fiscaliteit van de betrokken personen, denk bijvoorbeeld aan de DGA. Dit zowel in nationale als internationale context. Voor meer informatie: www.watermill.nl of www.chrisdijkstra.nl.

Bel onze studieadviseurs
(030) 26 44 100

maandag 08:30–17:00
dinsdag 08:30–17:00
woensdag 08:30–17:00
donderdag 08:30–17:00
vrijdag 08:30–17:00