Cursusinformatie

Herstructurering in het MKB: van bv- naar holdingstructuren

Informatie: 

Waar moet u rekening mee houden bij het optimaal adviseren van ondernemers bij het verkoop- of overdrachtsklaar maken van bv-structuren? Hoe optimaliseert u een bv-structuur fiscaal en juridisch voor een latere bedrijfsoverdracht? In deze cursus geeft mr. M.M. Cordua u inzicht in de diverse manieren om fiscaal te herstructureren. Bij een bedrijfsopvolging en bedrijfsoverdracht kunnen een aantal algemene fiscale aspecten worden onderscheiden, zowel vanuit het perspectief van de overdrager/verkoper als vanuit het perspectief van overnemer/koper. De docent staat stil bij de diverse mogelijkheden en de verschillen en bij de fiscale aspecten die van belang zijn in de voorbereidingsfase en voor de overdracht zelf.

Deze cursus is geactualiseerd in juli 2017.

Preview video: 

31 december 2019
Leerdoelen: 

Na afloop van de cursus:

  • weet u waar u rekening mee moet houden bij het optimaal adviseren van ondernemers bij het verkoop- of overdrachtsklaar maken van bv-structuren;
  • kunt u een bv-structuur fiscaal en juridisch optimaliseren voor een latere bedrijfsoverdracht;
  • weet u wat het verschil is tussen een activa/passiva-transactie en een aandelentransactie;
  • kunt u omgaan met een aandelenfusie, een bedrijfsfusie en een juridische splitsing.
Auteur: 

mr. M.M. Cordua

Na afronding van de opleiding fiscaal recht aan de toenmalige Katholieke Universiteit van Brabant te Tilburg, is Marian haar carriére begonnen bij een van de Big Four kantoren. Sindsdien is zij werkzaam geweest in de brede MKB-fiscale adviespraktijk en heeft zij diverse fiscaaltechnische en vaardigheidstrainingen gevolgd (Tax Business School en de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs). Van medio 2003 tot medio februari 2008 was zij - als senior manager fiscaal advies - werkzaam bij een accountantskantoor in Tilburg, waar zij zich naast allround fiscale werkzaamheden, in het bijzonder bezighield met MKB-vastgoed en bedrijfsopvolgingen, en heeft zij specialistische kennis in de bouwsector (MKB) ontwikkeld. In 2008 is zij toegetreden tot de maatschap Marree & Van Uunen Belastingadviseurs. Naast fiscaaljuridische advieswerkzaamheden ten behoeve van accountants– en administratiekantoren (met name) en intermediairs, verzorgt zij diverse fiscale trainingen voor brancheorganisaties (NovAA, NOAB, SCIRE etc.) en publiceert zij incidenteel in bladen als De Hypotheekadviseur en Activa Magazine. In 2012 behaalde zij het civiel effect aan de Universiteit van Tilburg.

Bel onze studieadviseurs
(030) 26 44 100

maandag 08:30–17:00
dinsdag 08:30–17:00
woensdag 08:30–17:00
donderdag 08:30–17:00
vrijdag 08:30–17:00