Cursusinformatie

Highlights btw

Informatie: 

In deze cursus maakt mr. C.W. van Vilsteren u aan de hand van praktische voorbeelden wegwijs in de wereld van de btw en passeren diverse belangrijkste btw-highlights de revue. De docent gaat in op zaken die u tegenkomt in uw dagelijkse praktijk zoals: Wat te doen bij oninbare vorderingen? Hoe moet het kasstelsel toegepast worden? Aan welke eisen moet een factuur voldoen? Ook geeft zij u handige tips en tricks om btw-risico’s te voorkomen.

Deze cursus is geactualiseerd in september 2017.

Actuele ontwikkelingen

De fractievoorzitters Mark Rutte (VVD), Sybrand van Haersma Buma (CDA), Alexander Pechtold (D66) en Gert-Jan Segers (ChristenUnie) hebben op 10 oktober 2017 het regeerakkoord ‘Vertrouwen in de toekomst’ gepresenteerd. Hierin wordt onder meer aangekondigd dat het lage btw-tarief van 6 naar 9 procent zal worden verhoogd.

Preview video: 

31 december 2019
Leerdoelen: 

Na het volgen van deze cursus:

  • kunt u de belangrijkste btw-ontwikkelingen benoemen;
  • kunt u handige tips en tricks toepassen om (waar mogelijk) btw te besparen;
  • kunt u btw-risico’s herkennen en voorkomen.
Auteur: 

mr. C.W. van Vilsteren

Na haar studie Fiscaal Recht (Katholieke Universiteit in Brabant) heeft Carola van Vilsteren gewerkt bij Ernst & Young en BDO Accountants & Adviseurs. In 2003 was de tijd rijp om een eigen onderneming te starten: Van Vilsteren BTW advies. Van Vilsteren lost samen met andere ervaren adviseurs btw-vraagstukken op en geeft praktische, onafhankelijke btw-adviezen. Van Vilsteren BTW advies is werkzaam voor bedrijven, overheid en non-profitorganisaties.

Naast het geven van praktische adviezen bestaan haar werkzaamheden voor een groot deel uit het doorlichten van organisaties op de aanwezigheid van fiscale valkuilen en het schrijven en implementeren van btw-handboeken. Tevens begeleidt zij Horizontaal Toezicht-projecten en risicoanalyses en doet zij veel door de Belastingdienst geaccordeerde steekproeven op de inkomende en uitgaande geldstromen. Daarnaast verzorgt Van Vilsteren (in-company) cursussen, geeft zij boeken uit en publiceert zij in verschillende vakbladen.

Bel onze studieadviseurs
(030) 26 44 100

maandag 08:30–17:00
dinsdag 08:30–17:00
woensdag 08:30–17:00
donderdag 08:30–17:00
vrijdag 08:30–17:00