Cursusinformatie

Vermogen in box 2 en box 3

Informatie: 

In deze cursus legt drs. Jeroen Knol uit hoe vermogen in de bv (box 2) en privévermogen (box 3) fiscaaljuridisch het beste gestructureerd kan worden. Zo legt de docent onder andere uit hoe men vanuit box 3 naar een bv of een VBI kan overstappen en wat eventueel de beste optie is, wordt er stilgestaan bij het fonds voor gemene rekening als alternatief voor de bv en wordt er gekeken naar de opties die er bestaan voor vermogen in box 2.

De docent zal voor u enkele rekenvoorbeelden uitwerken en op sommige punten stilstaan bij de praktijk en de rechtspraak. De cursus is een combinatie van tekst en video en bevat tevens een handig stroomschema met betrekking tot de fiscale kwalificatie van een fonds voor gemene rekening.

Deze cursus is geactualiseerd in augustus 2018.

Preview video: 

31 december 2019
Leerdoelen: 

Na afloop van de cursus:

  • weet u hoe vermogen van box 3 naar box 2 overgeheveld kan worden en wat daarbij komt kijken;
  • kunt u aangeven waarom overstappen naar een VBI interessant kan zijn en waar dan op gelet dient te worden;
  • weet u waar u op moet letten bij de vraag of er sprake is van een zakelijke lening;
  • kunt u aangeven waarom de geldleningsvariant riskanter is dan de dividend- en beleggingsvariant;
  • bent u op de hoogte van de recente wijzigingen binnen de vermogensrendementsheffing van box 3 en de kritiek en jurisprudentie die daaruit voort is gevloeid.
Auteur: 

drs. J.A. Knol

Jeroen Knol is partner van O4 & Partners Private Office en hierin werkzaam als family officer/vermogensregisseur. Hij begeleidt een beperkt aantal vermogende (oud-)ondernemers bij het beheren en aansturen van hun vermogen. Hij fungeert als sparringpartner over de strategie, zowel zakelijk als privé, en onderhoudt namens cliënten de contacten met banken, accountants en andere adviseurs. Daarnaast is hij procesbegeleider bij fiscaal-juridische vraagstukken en vermogensstructurering en neemt hij praktische werkzaamheden uit handen die samenhangen met het bezitten van vermogen.

Voorts is Jeroen Knol sinds 1999 werkzaam als docent voor financieel planners, belastingadviseurs en accountants. Tevens is hij auteur en lid van de redactieraad van diverse vakbladen.

Bel onze studieadviseurs
(030) 26 44 100

maandag 08:30–17:00
dinsdag 08:30–17:00
woensdag 08:30–17:00
donderdag 08:30–17:00
vrijdag 08:30–17:00