Cursusinformatie

Focus op Estate planning 2018

Informatie: 

In Focus op Estate planning 2018 bespreken prof. mr. B.M.E.M. Schols en mr. dr. C.G. Dijkstra voor de estate planner relevante actuele onderwerpen. In deze aflevering staan zij stil bij de uitkomsten en implicaties van het Wob-verzoek omtrent de bedrijfsopvolgingsregeling, nieuwe rechtspraak met betrekking tot het ik-opa-testament, de effecten van de wijzigingen op het Besluit Schenk- en erfbelasting met betrekking tot het aangaan van een huwelijk of het aangaan of wijzigen van huwelijkse voorwaarden en de gevolgen van de uitspraak van Hof Amsterdam met betrekking tot economisch eigendom.

Deze cursus is opgenomen in september 2018.

Preview video: 

31 december 2019
Leerdoelen: 

Na het volgen van deze cursus:

  • kunt u de implicaties van de uitkomsten van het Wob-verzoek voor de BOR benoemen;
  • kunt u de aandachtspunten met betrekking tot de BOR benoemen en deze in uw advisering toepassen;
  • kunt u de aandachtspunten van het ik-opa-testament benoemen en betrekken in uw advisering;
  • kunt u de belangrijkste fiscale verandering met betrekking tot schenking en huwelijk benoemen en toepassen in uw praktijk;
  • kunt u benoemen wat de gevolgen zijn van de nieuwe rechtspraak met betrekking tot economisch eigendom.
Auteur: 

mr. dr. C.G. Dijkstra

Chris Dijkstra houdt zich als directeur van Watermill in het bijzonder bezig met het familiebedrijf. Dit heeft als adviseur maar ook als wetenschapper zijn aandacht. Ook waar het gaat om de fiscaliteit van de betrokken personen, denk bijvoorbeeld aan de DGA. Dit zowel in nationale als internationale context. Voor meer informatie: www.watermill.nl of www.chrisdijkstra.nl.

prof. mr. B.M.E.M. Schols (hoogleraar Successierecht en Belastingen van rechtsverkeer Radboud Universiteit Nijmegen)

Bernard Schols promoveerde in 2007 aan de Radboud Universiteit Nijmegen op een dissertatie over de executeur(-testamentair). Sinds 2004 is hij vennoot bij ScholsBurgerhartSchols Estate Planning te Nijmegen. Bernard Schols is een veelgevraagd spreker over erfrecht in brede zin en is onder meer als hoofdredacteur verbonden aan het tijdschrift Fiscale Berichten voor het Notariaat.

Bel onze studieadviseurs
(030) 26 44 100

maandag 08:30–17:00
dinsdag 08:30–17:00
woensdag 08:30–17:00
donderdag 08:30–17:00
vrijdag 08:30–17:00