Uitgelicht

Frauderisicofactoren (kennisdeel)

Uit een aantal recente praktijkvoorbeelden blijkt dat het onderkennen van de frauderisico’s tijdens de risicoanalyse en planningsfase tekort schiet. Als fraude uitkomt, wordt vaak gekeken naar de rol van de accountant. Hoe gerechtvaardigd het excuus van de accountant ook is, het publiek zal denken: hoe kan het dan toch tot ontdekking zijn gekomen? De accountant moet zich kunnen verantwoorden. Wat heeft hij gedaan om te weten of sprake kon zijn van fraude of corruptie en hoe heeft hij zijn controlestrategie daarop aangepast?

Voor wie is deze cursus bedoeld?
De NBA heeft besloten om het onderwerp Frauderisicofactoren in 2017 verplicht te stellen voor alle openbare accountants die werkzaamheden verrichten ten behoeve van wettelijke en/of vrijwillige controles van de jaarrekening. De verplichte PE-cursus Frauderisicofactoren bestaat uit een vaktechnisch kennisdeel (2 uur) en een toepassingsdeel (6 uur). Het kennisdeel kan nu online gevolgd worden.

Bekijk hieronder de preview  

 

Cursusaanbod
Bij PE-Academy kunt u 24/7 terecht voor het onderhouden van uw vakbekwaamheid. U kunt dit overal doen, thuis, op het werk of onderweg, op uw eigen PC, laptop of tablet. Het cursusaanbod van PE-Academy bestaat uit een groot aanbod online cursussen.

Het volledige cursusaanbod kunt u hier bekijken.

E-learning abonnement
Met een abonnement op PE-Academy heeft u altijd en overal online toegang tot een ruim, actueel en praktijkgericht cursusaanbod. U kunt op maat uw permanente educatie volgen door uw eigen keuze te maken uit ons uitgebreide pakket. Afhankelijk van uw pakketkeuze kunt u tot 25 PE-uren per jaar behalen.

Meer informatie over de verschillende abonnementen vindt u hier.

Bijeenkomsten
Naast het online cursusaanbod organiseert PE-Academy vanaf 2017 ook vier Vaktechnische bijeenkomsten op 15 plaatsen in Nederland. 

Meer informatie over deze bijeenkomsten

Liever eerst uitproberen?
Probeer gratis een online cursus, geaccrediteerd voor 2 PE-uren.

Vraag hier uw gratis cursus aan.

Bel onze studieadviseurs
(030) 26 44 100

ma t/m vr 08:30–17:00
za t/m zo 12:00–17:00