Cursusinformatie

Waarschuwingsbericht

De cursus loopt op 31 december 2018 af.

Focus op MKB: Prinsjesdag 2018

Informatie: 

In deze Focus op MKB staat Prinsjesdag 2018 centraal. Mr. H.A. Elbert, mr. C.W. van Vilsteren, mr. W. Vennix en D.J. ter Harmsel AA RB gaan met elkaar in gesprek over het effect van de belastingplannen op ondernemend Nederland. Wat is de fiscale impact van het nieuwe belastingplan op uw klanten en hoe kunt u hier als MKB-adviseur op anticiperen? Het panel duidt de ontwikkelingen en focust op aandachtspunten die uw dagelijkse praktijk beïnvloeden. Zo heeft u alle prioriteiten in no time weer scherp!

NBA
Met deze cursus kunt u 1 PE-uur halen.

Accreditatie Register Belastingadviseurs (RB)

Deze cursus is ook geaccrediteerd voor het RB, voor 1 PE-punt (fiscaal). Als u de cursus heeft behaald, worden deze punten automatisch elektronisch doorgegeven aan het RB. 

Preview video: 

Leerdoelen: 

Na deze cursus: 

  • bent u op de hoogte van de actuele stand van zaken rondom het belastingplan 2019;
  • heeft u inzicht in de tariefswijzigingen en mogelijke consequenties voor uw clïenten;
  • kunt u de fiscale consequenties van de invoering van het belastingplan 2019 duiden en hierop anticiperen in de praktijk;
  • kunt u in kaart brengen welke concrete acties nog dit jaar prioriteit moeten krijgen om uw MKB-relaties op fiscale koers te houden.
Auteur: 

mr. C.W. van Vilsteren

Na haar studie Fiscaal Recht heeft Carola van Vilsteren gewerkt bij Ernst & Young en BDO Accountants & Adviseurs. In 2003 was de tijd rijp om een eigen onderneming te starten: Van Vilsteren BTW advies, werkzaam voor bedrijven, overheid en non-profitorganisaties. Naast het geven van btw-adviezen is het doorlichten van organisaties op de aanwezigheid van btw-valkuilen en het schrijven en implementeren van btw-handboeken een van haar kernspecialismen. Daarnaast verzorgt zij regelmatig cursussen op het gebied van btw. Als auteur is zij verbonden aan onder meer F&A, Belastingzaken, CM en AccountantWeek.

Carola focust haar expertise en ervaring op btw-vraagstukken. Zij en haar team voorzien ondernemers en financieel specialisten van praktisch, onafhankelijk btw-advies. 

mr. H.A. Elbert

Heleen Elbert is fiscaal jurist en oud-belastinginspecteur. Zij is werkzaam als belastingadviseur bij ELBERT FISCAAL. Als auteur is zij verbonden aan onder meer het Nederlands Tijdschrift voor Fiscaal Recht, de fiscale encyclopedie Nederlandse Documentatie Fiscaal Recht en het tijdschrift Belastingzaken. Daarnaast zijn onder meer de volgende boeken van haar hand: ‘De auto, zakelijk en privé’ (Sdu Uitgevers) en ‘Parkeerbon? Nee dank u!’ (Bzzztôh). Daarnaast geeft zij regelmatig lezingen en trainingen op, onder meer, het gebied van de autobelastingen.

Heleen focust zeker niet alleen op autobelastingen. Met haar brede fiscale kennis adviseert zij ondernemers ook inzake estate planning, firmaproblematiek in het mkb en echtscheiding.

mr. W.J.M. Vennix RB

Mr. W.J.M. (Wil) Vennix RB is partner bij De Beer Accountants & Belastingadviseurs te Tilburg en adviseert een breed pakket aan mkb-ondernemers. In 2006 is hij bestuurslid geworden van de Nederlandse Federatie van Belastingadviseurs, later gefuseerd tot het Register Belastingadviseurs. Van 2014 tot 2018 is hij voorzitter van het RB geweest en bij zijn afscheid is hij benoemd tot erelid van de vereniging. Verder is Wil redactielid van het Weekblad Fiscaal Recht, Het Register en het PE-Tijdschrift voor de Bedrijfsopvolging.

D.J. ter Harmsel AA RB

Na zijn studie startte Dirk ter Harmsel als AA RB bij Alfa accountants en adviseurs. Vanaf 1 oktober 2010 is hij directeur Vaktechniek accountancy. In de periode 2004 -2008 was hij bestuurslid van de NOvAA, in het laatste jaar nam hij het voorzitterschap voor zijn rekening. In 2009-2010 was hij lid van de accountantskamer te Zwolle. Deze functie heeft hij moeten opgegeven toen in juli 2010 opnieuw in het bestuur van de NOvAA gekozen werd. Vanaf juni 2012 tekende hij opnieuw voor het voorzitterschap. In juni 2013 is hij benoemd als bestuurslid en plaatsvervangend voorzitter van de NBA. Per 22 juni 2015 is Diana Clement zijn opvolger. 
 

Bel onze studieadviseurs
(030) 26 44 100

ma 08:30–17:00
di 08:30–17:00
wo 08:30–17:00
do 08:30–17:00
vr 08:30–17:00